Doosjes ontwerpen en bedrukken

Over ons
Kimberly de doorgewinterde studenten over printen e.d.

Mijn naam is Marieke en via mijn academische studie heb ik over de jaren heen kennisgemaakt met allerlei printwinkels en printservices. Door deze jarenlange ervaring ben ik inmiddels onbedoeld een soort van deskundighe geworden op het gebied van printdiensten. Daarom ben ik mijn blog begonnen om deze nevenactiviteit van een uitlaatklep te voorzien maar bonvenal om het zinvol te maken voor derden. Zo kan ik immers de lezer voorzien van de laatste nieuws en adviezen van bedrijven die zich in deze branche specialiseren. Dus ben je benieuwd naar de leukste bedrijven en ditto offertes in printdiensten, hou dan mijn blog in de gaten voor meer nieuws!

Recente artikelen

Doosjes ontwerpen en bedrukken

13 juni 2017
 Categorieën: Drukkerijen, Blog


Nagenoeg alles wat u in de winkel of online koopt is verpakt in een doosje of zakje. Het kan gaan om etenswaren, cadeautjes etc. 


Doosjes ontwerpen en bedrukken zakelijk
Als u zelf leverancier bent van een bepaald product is het belangrijk dat uw verpakking de juiste uitstraling heeft en dat het duidelijk is wat er in zit. U verkoopt op deze manier meer producten. Ook kunt u doosjes laten maken met daarop uw bedrijfslogo. 

Doosjes ontwerpen en bedrukken privé
Als u voor privé doeleinden doosjes nodig hebt, is het niet noodzakelijk om hier exact op aan te geven wat er in de doosjes zit. Als u bijvoorbeeld voor een kinderfeestje een leuk doosje wilt hebben waar u bijvoorbeeld een traktatie in kunt doen, is het leuk om bijvoorbeeld de foto van de jarige op het doosje te laten drukken en zijn of haar leeftijd. Tegenwoordig is het mogelijk om lege doosjes te laten leveren, maar het is ook mogelijk om gevulde doosjes te laten leveren. Op internet zijn diverse sites waar u deze doosjes kunt vinden. U kunt dan zoeken op bijvoorbeeld: traktatie doosjes verjaardag of bedank doosjes bruiloft. U komt dan heel veel mogelijkheden tegen. 
Een ander voorbeeld is een bruiloft: aan het einde van de avond worden er vaak bedankjes uitgedeeld. U kunt dan op het doosje "Leuk dat jullie er waren" laten drukken met een foto van het bruidspaar daarbij. 

Hoe te bedrukken
U kunt zelf op dik papier een afbeelding printen en daar dan doosjes van vouwen. Maar dit kan alleen met kleine doosjes, want vaak kunt u thuis alleen A4 formaat papier printen.
Als u grotere doosjes wilt laten bedrukken en / of het is voor een zakelijk doeleind, dan kunt u dit bij een drukker laten doen. Zij kunnen u vaak ook nog helpen met de juiste layout. U kunt bij hen elk formaat doos laten ontwerpen en bedrukken. Wel is het goed om rekening te houden met een levertijd van enkele dagen. Een derde mogelijkheid is de online drukker. U kunt dan online aangeven om welk formaat doosje het gaat, het aantal en wat er op gedrukt moet worden. U kunt dan bijvoorbeeld een foto uploaden. Ook hier moet u rekening houden met een levertijd. Kijk hiervoor bijvoorbeeld bij Irefisa BV

Er zijn dus heel veel momenten waarop je doosjes nodig hebt. Het bedrukken van deze doosjes is niet altijd noodzakelijk, maar vaak is het wel handig en het is zeker mooi, want zeg nou zelf: een mooi doosje spreekt u toch ook veel meer aan?!

Veel plezier met het ontwerpen van uw mooie doosjes!