Reclame en promotie: retail drukwerk

Over ons
Kimberly de doorgewinterde studenten over printen e.d.

Mijn naam is Marieke en via mijn academische studie heb ik over de jaren heen kennisgemaakt met allerlei printwinkels en printservices. Door deze jarenlange ervaring ben ik inmiddels onbedoeld een soort van deskundighe geworden op het gebied van printdiensten. Daarom ben ik mijn blog begonnen om deze nevenactiviteit van een uitlaatklep te voorzien maar bonvenal om het zinvol te maken voor derden. Zo kan ik immers de lezer voorzien van de laatste nieuws en adviezen van bedrijven die zich in deze branche specialiseren. Dus ben je benieuwd naar de leukste bedrijven en ditto offertes in printdiensten, hou dan mijn blog in de gaten voor meer nieuws!

Recente artikelen

Reclame en promotie: retail drukwerk

12 mei 2017
 Categorie├źn: Drukkerijen, Blog


Drukwerk is meesterwerk

Back in the old days, we hadden nog stencilmachines. Als je een flyer wilde verspreiden (destijds heette het nog stencil) was de enige mogelijkheid het zoveel mogelijk te stencillen. Dat wilde zeggen: een oorspronkelijke tekst dupliceren op een machine die leek op een wringer die je oma nog gebruikte om de was te doen. Vandaag de dag is dit flink veranderd. Sinds de introductie van de computer kun je veel meer en is de kwaliteit vele malen beter. Ik schets aan de hand van een aantal situaties wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is in de retail drukwerk branche.


Situatie 1: een nieuwe winkel promoten

Stel u heeft een nieuwe winkel geopend en zoekt manieren om hier bekendheid aan te geven. Wat u kunt doen is zelf een flyer ontwerpen en die laten drukken bij de vele drukkerijen die in dat werk gespecialiseerd zijn. Zij bezorgen u een bepaald aantal flyers en u kunt het zelf laten verspreiden door kennissen of andere betaalde krachten. U kunt het ook rechtstreeks bij PostNL bestellen, dan kunnen zij het voor u bezorgen. Voordeel is daarbij ook dat u een rayon opgeeft waar u de het reclamemateriaal verspreid wilt hebben en dan kunnen zij precies de aantallen maken die u nodig heeft.


Situatie 2: een bestaande winkel promoten

U heeft een winkel en u wilt iets speciaals aan promotiemateriaal. Drukkerijen die retail drukwerk verzorgen hebben veel producten. Zo kunnen zij reclame op T-shirts leveren, of op labels. Ze hebben de mogelijkheid om brochures te maken, boeken zelfs en als u wat wilt wat er nog niet is, kunnen ze daar best wel in veel gevallen een mouw aan passen. Ze zijn altijd bereid met u in gesprek te gaan over uw wensen en u daarbij te adviseren. Als u uw ontwerp eenmaal gemaakt heeft en ingeleverd, zullen zij het nakijken en pas in behandeling nemen als alles goedgekeurd is en teruggestuurd naar u zodat u de definitieve opdracht kunt geven. U kunt naast dit reclame drukwerk ook denken aan een vermelding van uw winkel op zoekmachines op het internet. En als u heel ambitieus bent aan advertenties op diverse sites. Maar vergeet vooral niet ook de drukkerijen te benaderen, want het zal u geen windeieren leggen als de juiste mensen bereikt worden met retail drukwerk in hun brievenbus waarop zij onmiddellijk naar uw winkel zullen snellen. Investeer maar in een stapel promotiemateriaal, u zult zien dat de kosten uiteindelijk tegen de baten op wegen.
 

Kijk voor een passen offerte bij drukwerkbedrijf Vegron bijvoorbeeld.